از آنجایی که تعداد اسکیت های خطی بسیار زیاد است، امکان دارد در راهنمای خرید اسکیت مناسب دچار مشکل شوید. در این مطلب ما شما را راهنمایی می کنیم تا اسکیت مناسبی برای خودتان پیدا کنید. در این مطلب در مورد سایز اسکیت صحبت نمی کنیم و به فاکتورهای دیگر مثل برند، جنسیت، نوع اسکیت، سطح مهارت، اندازه چرخ ها و قابلیت های اسکیت می پردازیم.

برند

برندهایی هستند که فقط در تولید یک نوع خاص اسکیت تبحر دارند اما برخی از برندها مدل های بسیار متنوعی به بازار عرضه می کنند. این که چه برندی بهتر است به علایق شخصی و پیشنهادهای دیگران برمی گردد. اگر برند خاصی مد نظرتان نیست به شما پیشنهاد می کنیم ابتدا در مورد سازندگان اسکیت تحقیق کنید. اگر کسی به شما برندی را پیشنهاد کرده، باید بدانید برندی که برای یک نفر خوب بوده لزوماً برای شما مناسب نیست.

برخی فروشگاه ها اسکیت های خوش قیافه اما بی کیفیت می فروشند. از فروشگاه هایی خرید کنید که برندهای زیادی را پوشش می دهد.

جنسیت

اسکیت ها بر اساس جنسیت دسته بندی می شوند. تولیدکنندگان اسکیت معمولاً اسکیت ها را در پنج گروه مردانه، زنانه، اسپرت(یونی سکس)، دخترانه و پسرانه عرضه می نمایند. سازندگان اسکیت بر اساس جنسیت، نوع قالب، رنگ و اندازه را تغییر می دهند.

راهنمای خرید اسکیت خطی
راهنمای خرید اسکیت خطی

مدل های مردانه بر اساس آناتومی آقایان ساخته می شود و سایز آنها آمریکایی است. مدل های اسپرت یا یونی سکس هم در این طبقه بندی قرار می گیرند. اسکیت زنانه برای خانم ها تولید می شود. ساق اسکیت کمی پایین تر از مدل های مردانه قرار دارد. جلوی اسکیت کمی باز تر است تا برای خانمها راحت تر باشد.

اسکیت های یونی سکس بسیار پرطرفدار هستند. این نوع اسکیت ها در میان اسکیت های تخصصی تر مثل اسکیت های مسابقه یا سرعت بیشتر خواهان دارند. اسکیت های یونی سکس بر اساس سایز پای آقایان طراحی شده اما هم خانم ها و هم آقایان می توانند از آنها استفاده کنند. اگر فکر می کنید مدل های زنانه حرفه ای نیستند، ما مدل های یونی سکس را به شما پیشنهاد می کنیم.

اندازه و قالب در اسکیت های دخترانه و پسرانه یکسان است و رنگ بندی متنوعی دارند. اسکیت های بچه گانه معمولاً قابلیت تنظیم سایز دارند. معمولاً اسکیت های آبی، قرمز و سبز پسرانه هستند و اسکیت های دخترانه بنفش صورتی و سفید می باشند.

نوع اسکیت

بعضی اسکیت ها برای یک مصرف خاص طراحی می شوند اما برخی دیگر از اسکیت ها کاربری چند منظوره دارند. از انواع مهم اسکیت می توان به اسکیت های سرعتی، اسکیت کراس ترینینگ و تفریحی اشاره کرد. مدل های دیگری با عناوین تهاجمی، شهری و آموزشی نیز در بازار به فروش می رسند.

راهنمای خرید اسکیت خطی
راهنمای خرید اسکیت خطی

اسکیت تفریحی(Recreational)

این اسکیت ها برای افراد مبتدی و اسکیت بازهای معمولی مناسب هستند. در تولید این اسکیت ها بر راحتی و ثبات تمرکز شده و به راحتی آسیب نمی بینند. این نوع اسکیت ها ویژگی ها و قابلیت هایی بیشتر از قیمتشان به خریدار ارائه می کنند. اسکیت های تفریحی برای اسکیت سواری های کوتاه و راحت مناسب هستند.

اگر به تازگی تصمیم گرفته اید اسکیت سواری را آغاز کنید، توصیه می کنیم از اسکیت هایی با چرخ های کوچکتر استفاده کنید. کوچک بودن چرخ اسکیت باعث کاهش سرعت و افزایش تسلط می شود. چرخ های 78 تا 80 میلیمتری برای افراد مبتدی مناسب است. مدل های تفریحی که چرخ های 100 میلی متری دارند، به خاطر برخورداری از فریم کوتاه راحت هستند. از آنجایی که رول بلندتری دارند برای عبور از برآمدگی ها و شکاف ها مناسب هستند. برای شروع بر روی زمین صاف و بدون شیب تمرین کنید.

اسکیت کراس ترینینگ(Cross-Training)

این نوع اسکیت که با نام X-Fit هم شناخته می شود برای کسانی مناسب است که به عنوان ورزش روزانه به اسکیت نگاه می کنند و کمی تجربه اسکیت سواری دارند. از آنجا که سطح مهارت و برنامه های ورزشی متفاوت است، می توانید از میان مدل های این دست، آن که برای شما مناسب تر است را انتخاب نمایید. هر چه اسکیت بهتر و دقیق تر در پا بشیند، عملکرد شما بهبود می یابد. اما اکثر اسکیت هایی که در این دسته قرار می گیرند، راحت هستند. بعد از یکی دو بار استفاده از اسکیت، متوجه می شوید که دمای طبیعی پا باعث شده اسکیت به خوبی در پایتان جا بیفتد. مهارت اسکیت سواری و لوکیشن فاکتورهای کلیدی برای انتخاب اندازه چرخ و مدل هستند.

راهنمای خرید اسکیت خطی
راهنمای خرید اسکیت خطی

هر چه چرخ های اسکیت بزرگتر باشد، سرعت اسکیت بالاتر می رود و همچنین با چرخ های بزرگتر راحت تر می توان شکاف ها و برآمدگی های زمین را رد کرد. اسکیت های بلند، قدرت مانوور کمتری دارند. روی هم رفته برای خرید اسکیت باید توجه کنید که می خواهید از اسکیت در چه مکانی استفاده کنید.

اسکیت سرعتی (Speed Skates)

اسکیت سرعتی به صورت تخصصی برای اسکیت سوای در مسیرهای طولانی و مسابقه طراحی شده است. بدنه خیلی سخت اسکیت اگر به خوبی در پا فیت شود، سرعت بسیار بالایی پیدا می کند. این نوع اسکیت ها در استفاده های اولیه، راحت نیستند و کمی زمان می برد تا در پا جا باز کنند.

کوتاه بودن ساق اسکیت سرعتی به اسکیت سوار آزادی عمل بیشتری می دهد و چرخ های بزرگ آن امکان اسکیت سواری قدرتمندتر و پرسرعت را فراهم می کنند. برای استفاده از این نوع اسکیت باید ابتدا با مدل های ساده تر تمرین کرده باشید. اسکیت های سرعتی مبتدی هم در بازار موجود هستند که ساق بلندتری دارند اما نباید با اسکیت های ابتدایی اشتباه گرفته شوند. همه اسکیت های سرعتی به قدرت مچ پا نیاز دارند و این فقط با تمرین زیاد به دست می آید.

راهنمای خرید اسکیت خطی
راهنمای خرید اسکیت خطی

نوع ساخت اسکیت و مهندسی استفاده شده در آن، باعث نوسان قیمت در مدل های مختلف می شود. جنس بدنه و کیفیت چرخ هم در قیمت اسکیت بی تاثیر نیست. اسکیت های سرعتی در دو مدل سه چرخه و چهار چرخه موجود هستند. چرخ های بزرگتر به نیروی بیشتری برای افزایش سرعت نیاز دارند، بنابراین ترکیب چرخ  4×100 ، 4×110 و 3×125 محبوب ترین چینش برای اسکیت سواران می باشد. فریم ها و چرخ ها به راحتی تعویض می شوند. پس می توانید اول از فریم و چرخی استفاده کنید که برای شما مناسب تر است و سپس از چرخ های بزرگتر استفاده کنید.

اسکیت های خیابانی

اسکیت های تهاجمی (Aggressive Skates)

اسکیت های تهاجمی برای پرش، سر خوردن و چرخیدن در پیست اسکیت طراحی شده اند. چرخ های کوچکتر از 60 میلی متر رایج ترین چرخ برای این اسکیت ها هستند؛ چرا که مرکز ثقل پایینی دارند. چرخ های کوچک کمی سرعت را محدود می کنند؛ به همبن دلیل اسکیت سواران اسکیت های تهاجمی با چرخ های بزرگتر را ترجیح می دهند. به این نوع اسکیت ها Powerblades می گویند.

بوت های اسکیت معمولاً از پلاستیک فشرده ساخته می شود اما در برخی از مدل های خاص و گران قیمت از کربن هم استفاده می شود. از آنجا که اسکیت بازان تهاجمی باتجربه حرکات نمایشی سخت و هیجان انگیز اجرا می کنند، مدل های گران قیمت تر کربنی سبک، بیشتر برایشان کار می کند. همه بوت های تهاجمی دارای رزوه های UFS هستند تا به راحتی بتوان قطعات را تعویض نمود.

اسکیت های داخل شهر (Urban Skates)

این اسکیت مخلوطی از اسکیت های تهاجمی، کراس ترینینگ و فری استایل است و به همین علت چند منظوره محسوب می شود. اما مدل های مختلف اسکیت های شهری برای هدف ها و کاربردهای مختلف تولید می شوند. از آنجا که این نوع اسکیت ها، چندکاره هستند، در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند.

همانطور که از نام آن پیداست، این مدل اسکیت برای استفاده در داخل شهر طراحی و تولید شده است. هم به عنوان ورزش، هم به عنوان سرگرمی و هم به عنوان وسیله ای برای رفت و آمد می توان از این نوع اسکیت استفاده کرد. بدنه مستحکم اسکیت های شهری از دوام بالایی برخوردار است و در خیابان های شلوغ و با سنگفرش سخت کم نمی آورد.

اسکیت شهری هم در مدل های سه یا چهار چرخ با چرخ های 90 تا 125 میلی متری ساخته می شود. مثل اسکیت کراس ترینینگ در مدل چهار چرخ از چرخ های 80 تا 84 میلی متری استفاده می شود که بیشتر بر روی سرعت و کنترل تمرکز دارند. همچنین اسکیت شهری مثل اسکیت های تهاجمی یا فری استایل مقاوم، با دوام و تفکیک پذیر است و می توان برای پرش و سر خوردن از آن استفاده کرد. همه اسکیت های شهری از ترمز برخوردار نیستند و هنگام انتخاب اسکیت باید به این نکته توجه داشته باشید.

اسکیت فری استایل (Freestyle Skates)

اسکیت فری استایل یا اسلالوم برای اسکیت سواری های دقیق مثل رقص با اسکیت و یا گذشتن از مارپیچ طراحی شده است. این نوع اسکیت ارتفاع کمی دارد و باید به پا بچسبد تا اسکیت سوار بتواند حرکاتش را دقیق انجام دهید. کیفیت و قیمت این نوع اسکیت بالاست و متقاضیان زیادی دارد. فری استایلرهای حرفه ای از مدل های کربنی سبک و مستحکم بیشتر استقبال می کنند. 4 چرخ 76 تا 80 میلی متری باعث می شوند مرکز ثقل پایین تر باشد و قدرت مانور افزایش پیدا کند.

فریم های اسکیت فری استایل معمولاً جدا نمی شوند و کمی زمان می برد تا در آن احساس راحتی کنید. یکی از خطاهای رایج در مورد اسکیت فری استایل این است که خریدار فکر می کند در مورد سایز اشتباه کرده و سایز بزرگتر انتخاب می کند. اما بدانید که تنها پس از 60 دقیقه استفاده از اسکیت فری استایل نیم سایز تا یک سایز جا باز می کند.

اسکیت آل ترین (All-Terrain)

اسکیت های آل ترین را می توان بر روی پیاده رو و در طبیعت استفاده کرد. تایرهای بادی بزرگ این اسکیت می تواند از روی شاخ و برگ و موانع عبور کند. سرعت این اسکیت از چرخ های اورتان کمتر است و برای پایین رفتن از شیب یا آموزش اسکی در زمانی که برف نیست، استفاده می شود. این نوع اسکیت جذاب است و محدودیت خاصی ندارد اما نباید با اسکیت های دیگر اشتباه گرفته شود.

فریم های این اسکیت به تایرهای پهن مخصوص نیاز دارد. اگر قصد استفاده از اسکیت در طبیعت را ندارید، گزینه های بهتری در دسترس شماست.

سطح مهارت

برای لذت بردن از اسکیت سواری، به اسکیتی نیاز دارید که با توانایی های شما همخوانی داشته باشد. این که در حال تمرین باشید و سطح خود را از آنچه هستید، بالاتر در نظر بگیرید بد نیست. کم کم پیشرفت می کنید و به اسکیت حرفه ای تری نیاز پیدا می کنید. اما دقت کنید که خودتان را زیادی دست بالا نگیرید؛ آن وقت دیگر نمی توانید از اسکیتی که می خرید استفاده کنید. اگر اسکیت با مهارت اسکیت سوار همخوانی نداشته باشد، هم ذوق اسکیت سواری فرد کور می شود و هم آسیب می بیند.

مبتدی

افراد مبتدی و افرادی که مدتهاست اسکیت سواری نکرده اند و اصلاً اعتماد به نفس ندارند، در این گروه قرار می گیرند. اسکیت های مناسب افراد مبتدی همگی باثبات و راحت هستند و نیازی به عادت کردن و جا باز کردن نیست. این نوع اسکیت ها چرخ های کوچک و ترمز دارند تا بتوان به راحتی سرعت را کنترل کرد. می توان از اسکیت های مبتدی برای یادگیری و بالا بردن اعتماد به نفس استفاده کرد.

متوسط

اسکیت های میان رده یا متوسط برای کسانی که تجربه اسکیت سواری دارند و می توانند دور بزنند یا ترمز بگیرند، مناسب می باشد. اگر مدت هاست که اسکیت سواری نکرده اید، اسکیت مبتدی یا اسکیت متوسط با چرخ های 4x84mm  یا  3×110تهیه کنید که بتوانید سرعت را کنترل کنید و بر آن تسلط داشته باشید. اگر سطح مهارت شما بیشتر از این است، گزینه های زیادی وجود دارد که با توجه به فضایی که می خواهید در آن اسکیت سواری کنید، می توانید انتخاب کنید.

پیشرفته

اگر اسکیت سواری بخشی از فعالیت های روزمره شما را شکل می دهد و توانایی و تجربه شما آنقدر هست که باور دارید در هر شرایطی از پس خودتان بر می آیید، اسکیت پیشرفته خریداری کنید. هر کدام از انواع اسکیت را که بخرید، شما می توانید بیشترین استفاده را از آن بکنید. توانایی شماست که عملکرد اسکیت را به نمایش می کشد. یک فرد حرفه ای می تواند حتی با اسکیت های مبتدی هنرنمایی کند.

متخصص

اگر سال هاست که بی وقفه اسکیت سواری می کنید، کاملاً بر روی اسکیت تسلط دارید، می توانید به عقب و جلو بروید و مسیرهای کوتاه و بلند برای شما فرقی نمی کند، شما یک متخصص هستید. شما نباید از اسکیت های رده پایین و مبتدی استفاده کنید. مهارت بالای اسکیت سواری مستلزم داشتن یک اسکیت فوق حرفه ای و خوب است.

اندازه چرخ ها

اندازه چرخ، ارتباط مستقیمی با سرعت، شتاب، راحتی و ثبات اسکیت دارد. بنابراین اندازه چرخ یکی از فاکتورهای بسیار مهم در انتخاب اسکیت محسوب می شود. چرخ های کوچک برای اسکیت سواران مبتدی و کم تجربه مناسب می باشد. چرخ های بزرگتر هم درخور اسکیت سواران حرفه ای تر و باتجربه تر می باشد.

اگر می خواهید از مزایای اسکیت هایی با چرخ بزرگ بهره مند شوید و از مسلط نبودن به اسکیت ترسی ندارید، ما اسکیت های سه چرخه را به شما پیشنهاد می کنیم. این نوع از اسکیت ها به خاطر داشتن فریم کوتاه تر، قابل کنترل تر هستند و قدرت مانور بیشتری به اسکیت سوار می دهند.

نوع بوت

سه نوع اصلی برای بوت اسکیت وجود دارد: نرم، پلاستیک فشرده و کربنی. بوت های نرم سبک ترند و تهویه بهتری دارند می توان از آنها برای اسکیت سواری طولانی مدت استفاده کرد. بوت هایی که با پلاستیک فشرده ساخته می شوند، بادوام هستند و به حرکات اسکیت سوار بهتر پاسخ می دهند اما سنگینی آنها در مدت زمان طولانی موجب خستگی می شود. بوت های کربنی یا کامپوزیت به شدت مستحکم هستند  و بر روی انتقال نیرو و عملکرد متمرکز می باشند.

قالب گیری حرارتی

اسکیت هایی که با حرارت قالب گیری می شوند، قالب بسیار راحت تر و طبیعی تری نسبت به سایر اسکیت ها دارند. اسکیت های این چنینی مثل سایر اسکیت ها ترک بر نمی دارند. در نظر داشته باشید که قالب گیری حرارتی یک گزینه نیست. برخی از اسکیت ها اگر با حرارت قالب زده نشوند، اصلا درست کار نمی کنند.

بوت تنها

بوت های تکی وجود دارند که می توان با آنها اسکیت را به سلیقه شخصی  سرهم بندی کرد. اگر اسکیت سوار کهنه کاری هستید، می توانید از فریم و چرخ های قدیمی خود استفاده کنید. بوت تک دست شما را برای سر هم کردن اسکیت خیلی باز می گذارد.

سه چرخ

چرخ های بزرگ به فریم های بلند نیاز دارند و همین مسئله اسکیت سواری را مشکل می کند. به همین علت استفاده از چرخ های بزرگ به اسکیت سواران حرفه ای محدود می شد. اسکیت های سه چرخ با چرخ های بزرگ و فریم های کوتاه داستان را عوض کردند. حالا دیگر عده بیشتری با سطح مهارت متفاوت می توانند از چرخ های بزرگ استفاده کنند.

اسکیت های سه چرخ دارای فریمی هم اندازه با فریم اسکیت های چهار چرخ کوچک هستند. چرخ های بزرگتر سرعت بیشتری دارند اما می توانند از روی برآمدگی ها و شکاف ها هم عبور کنند.

اگر با اسکیت  4x84mmراحت هستید، با اسکیت  3x100mm و یا حتی 3x110mm هم مشکلی نخواهید داشت.

همچنین شما برای خرید اسکیت خطی می توانید به وبسایت زردکوه مراجعه فرمایید.

منبع